5.12.12

Middagstips


En dag i slutet av november fick jag ett ryck och gjorde paj. Har länge gått och spanat på paj med lite lättare botten och utan ost. Lyckat blev det! Det bästa kan ju vara hur mycket matlådor man kan få ut av en endaste paj också, praktiskt mmhm. Om ni också vill prova behöver ni detta:
  • Filodeg
  • 500g keso
  • 4 ägg
  • fyllning - jag använde kalkon, fetaost (ett helt paket), oliver och soltorkade tomater
  • kryddor - exempelvis paprika, cayennepeppar och salt och peppar
Lägg ungefär 4 ark i bottnen på en form, pensla med ägg/olja mellan varje blad. Blanda alla ingredienser till fyllningen med ägg och keso och häll i pajformen. Grädda i ugnen i 30-40 minuter på 225 grader. Ta ut den då pajen stelnat, lägg på ett par ark filodeg som lock. Glöm inte att pensla även översta lagret. Sen in i ugnen tills den fått färg - voíla!


Inga kommentarer: