18.3.13

Minisemester på landet

I fredags tog vi vårt pick och pack och bilade till Svinaberga på Österlen. Jag har inga bra bilder från fredagen, men vi gjorde inte så mycket mer än att handla, äta en massa och hänga såklart.

Jag vaknade tidigast på lördagen och kunde inte ligga kvar i sängen när det var så soligt och vindstilla ute. Gav mig ut på en liten tur istället, bakade bröd och pluggade lite innan de andra kom till liv.

Efter en storfrukost med nybakat bröd, scrambled eggs och apelsiner gick vi en runda till Österrike (en miniby i närheten). Sen åkte vi, något försenade, till Simrishamn och hämtade upp Diane. 

Såhär fint var det i den lilla byn vi åkte till för att gå en runda. 

Efter ungefär 10 minuters promenad var det dags för fika. Kaffe, apelsin och cookies i solen, kan knappt bli bättre. Hela gänget wihoo!

Vi gick iväg uppåt mot några kullar och utsikten mot byn var ganska så trevlig alltså. 

Uppe på toppen kom vi in i lite skog. Där stannade vi och kände att vi kommit tillräckligt långt och insåg också att vi tappat bort Malin och Annie, snabba tjejer det där. 

Vi fick tag på dem och bestämde oss för att börja gå neråt igen. Jag och Josefin passade på att njuta av solen på vägen.

Vitemölla kan ju vara ett av de mysigaste ställena. Många fina gamla hus.

Tillbaka i Svinis värmde vi upp oss lite. Läste lite av varje och bara pratade. Kvalitetstid. 

Middagen stod Therese för och den bestod av potatis, lax, frästa morötter och purjolök och vitvinssås. Åh så gott.

I söndagsmorse hann Annie upp före mig så hon fixade scones till oss alla, bra frukost alltså. Efteråt diskade och fixade vi undan lite, vissa var snyggare än andra under tiden..

Eftersom att det var sol även igår var vi ju tvungna att passa på och gå ut då med. Vi gick på okänd mark och hittade den finaste skogen. Helt plötsligt sprang det förbi en älg på ett fält i närheten, häftigt. 

Snyggo-Malin

På vägen tillbaka träffade vi på två väldigt söta hästar. En sån skulle man haft i trädgården. Strax efter detta kom vi inomhus, lagade linssoppa och sen var det dags för hemfärd. Extremt härlig helg med väldigt bra tjejer. 

Inga kommentarer: