8.5.13

Nytt på gång

Igår läste jag om ännu en person som provat periodisk fasta och varit nöjd med det och då var det bestämt, nu var det dags för mig. Jag har funderat på det länge, men varit tveksam eftersom att tanken är att man ska utnyttja fastan och träna då för att utnyttja mer fett till energi. Det upplägget funkar inte för mig iom skolan och Gerdas schema. Däremot känner jag att genom detta kan jag kanske undvika att småäta som annars är ett stort problem för mig. Idéen är att man äter lika mycket som annars, men all mat ska intas under 8timmar. Idag blir det mellan 14-22, eftersom att jag ska på spinning klockan åtta, men annars tänker jag äta mellan 12-20.


Det hela gick väldigt bra fram tills tolvtiden. Vatten och kaffe höll igång mig och hungern var hanterar. Men sen sjönk blodsockret totalt och och jag kände mig svimfärdig. Mellan ett och två låg jag bara i sängen och väntade på att klockan skulle bli matdags. Detta är förhoppningsvis något som blir lättare efterhand. Så när det till slut var dags att bryta fastan var det så nice. Knäckis med kaviar och ägg och gröt i ugn blev det. 


Ser ni bilden på gröten?? Faaan vad det var gott haha. Kokos och jordnötssmör, mums. Receptet finns på foodporn.devote.se. I och med att jag bara äter tre mål och inga mellanmål är det viktigt att se till att jag får i mig tillräckligt, lite jordnötssmör skadar därför inte. 


Halv fem slog hungern till igen och jag har precis ätit detta. Så himla smidigt att bara slänga in allt i ugnen. 


Sötpotatis-strips kan ju vara något av det godaste, prova! Nu ska jag ta ett päron till efterrätt och plugga lite nutrition. 

Inga kommentarer: